Bewaak de voortgang van jouw studenten via het Early Warning System (in Blackboard)

In Blackboard zit de functionaliteit Early Warning System (EWS). Het EWS werkt op basis van criteria, waarmee je inzicht krijgt welke studenten keurig meekomen, maar ook heb je zicht op de studenten die achter lopen. Bij de TU Delft zijn ze een project gestart, MAIS, waar ze gaan onderzoeken of m.b.v. het EWS het studierendement verbeterd kan worden.

> Wil je weten hoe je het EWS moet instellen, lees dan de Blackboardhandleiding van de VU. EWS staat in paragraaf 4.8, pagina 32

> Wat houdt het project MAIS van de TU Delft in?
Via het MAIS project wil de TU Delft door middel van Meten, Analyseren, Informeren en Sturen onderzoeken of het studierendement verbeterd kan worden door het uitstelgedrag van de student met behulp van het Early Warning System (EWS) aan te pakken. Het in Blackboard (Bb) bestaande EWS ondersteunt de docent bij het bewaken van de voortgang van studenten. Door het opstellen van een aantal criteria, krijgt de docent een overzicht van studenten die achter lopen. De docent kan dan kiezen om die studenten op een eenvoudige manier te waarschuwen. Met behulp van een aantal scenario’s willen we onderzoeken bij welk soort vakken en met welke randvoorwaarden het EWS gebruikt kan worden om de communicatie tussen docent en student met betrekking tot voortgang te bevorderen en het uitstelgedrag terug te dringen.

Instelling: Technische Universiteit Delft

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder VU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s