Onmisbaar gereedschap voor Academische Kern

In nauwe samenwerking met de coördinator Academic Core van FEW, Jaap Buning, heeft Onderwijscentrum VU een pilot opgezet die studenten van drie opleidingen helpt bij het bijhouden van hun vorderingen op het gebied van de Academische Kern.

 

Overzicht voor studenten en tutor

 

In het instellingsplan 2011-2015 “VU is verder kijken” van de Vrije Universiteit Amsterdam wordt stevig ingezet op de invoering van de Academische Kern of Academic Core.  In 2015 moet deze academische kern zijn ingevoerd bij alle bacheloropleidingen. “De academische kern legt de basis voor de academische vaardigheden en bestaat onder andere uit academische verkenningen, academisch schrijven, Engelse taalvaardigheid, methoden en technieken en statistiek.” Verder: “De VU koppelt aan de academische kern een tutorsysteem of mentoraat. De tutor of mentor is gedurende langere perioden van de studie het aanspreekpunt voor een groep studenten en begeleidt hen.”

Om studenten en tutoren hierin te ondersteunen en te faciliteren, heeft Onderwijscentrum VU via de website portfolio.vu.nl een portfoliosysteem ingericht waarmee studenten hun vorderingen op de verschillende onderdelen van de academische kern kunnen bijhouden.  Ook kunnen zij op eenvoudige wijze docenten of medestudenten om feedback vragen.  Voor de tutoren is portfolio.vu.nl een onmisbaar instrument om hun studenten te begeleiden. Het biedt hun overzicht, mogelijkheid tot communicatie, feedback en beoordeling, via één ict-toepassing.

Meer informatie via portfolio@ond.vu.nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder ICT-Tool, ICTO, Onderwijscentrum VU, VU

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s